Vacatures in de ggz

Solliciteren binnen de GGZ

Solliciteren op een vacatures in de GGZ kan heel erg spannend zijn. Werken in de GGZ betekent namelijk dat je als medewerker te maken zal hebben met kwetsbare en uitdagende patiënten. Elk patiënt die zijn eigen verhaal en probleem heeft en daar moet je wel mee op moeten kunnen gaan. 

Waarom werken in de GGZ?

Veel mensen schrijven zich tegenwoordig in bij een zorg uitzendbureau. Maar waarom is het werken binnen de GGZ nou zo leuk? Binnen de open unit op een GGZ afdeling hebben patiënten veel zelfstandigheid en bewegingsvrijheid. De patiënten hier zijn dan ook doorgaans behoorlijk zelfredzaam en in staat om zelf met een hulpvraag te komen. Maar binnen de GGZ beschik je ook over gesloten afdelingen. Op de gesloten afdeling hebben patiënten meestal zeer intensieve zorg en begeleiding nodig; zowel psychiatrisch als somatisch. 

Vacatures in de ggz

Hoe is het om te werken binnen de GGZ?

Als je gaat werken binnen de GGZ. Zal je werken in een complex maar fascinerend vakgebied. In de geestelijke gezondheidszorg, waar GGZ dus voor staat, werk je met kinderen, jongeren, volwassen en ouderen mensen die last hebben van psychische problemen. Als zorgprofessional binnen de GGZ moet jij er uiteindelijk als doel hebben om cliënten te behandelen of te begeleiden zodat de klachten van die mensen verdwijnen, minder worden of misschien wel voorkomen kunnen worden. 

Kiezen voor de juiste werkplek

Tijdens het solliciteren moet je ook nagaan op welke afdeling je zou willen werken binnen de GGZ, want je hebt namelijk verschillende afdelingen waar je op kan werken als je binnen de GGZ werkt. 

Zo kan ieder persoon en cliënt dus beschikken over verschillende problemen, wat uiteraard vrij normaal is. Maar om de zorg te kunnen bieden die je wilt bieden, worden deze mensen wel geplaatst op een plek waar ze het beste hun zelf kunnen zijn en waar jij dus er voor gaat zorgen dat die mensen zo min mogelijk last hebben van hun problemen. 

Je hebt dus verschillende afdelingen. Binnen de psychiatrie kun je op de volgende afdelingen aan de slag: een opnamekliniek, volwassenafdeling, ouderen afdeling, kinder- en jeugdafdeling, forensische afdeling en psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis (PAAZ).