natuurlijke gezichtsverzorging

Hoe kan je eczeem voorkomen

Er is geen zekere manier om eczeem te voorkomen, maar er zijn een paar dingen die u kunt doen om uw risico op het ontwikkelen van de aandoening te verminderen of om opflakkeringen te voorkomen: Hydrateer uw huid regelmatig: Uw huid gehydrateerd houden kan helpen om droogheid en irritatie te verminderen. Gebruik eczeem creme, Vermijd triggers: Let op dingen die uw eczeem erger lijken te maken, zoals bepaalde zepen, wasmiddelen en stoffen, en probeer deze te vermijden. Gebruik niet-irriterende huidverzorgingsproducten: Kies producten met het label “voor de gevoelige huid” of “hypoallergeen”, omdat deze je huid minder snel zullen irriteren.

Hoe herken je soorten eczeem

Er zijn verschillende soorten eczeem, die verschillende symptomen kunnen hebben en op verschillende plaatsen van het lichaam kunnen voorkomen. Hier volgen enkele veel voorkomende soorten eczeem: Atopische dermatitis: Dit is de meest voorkomende vorm van eczeem, en het verschijnt vaak als een rode, jeukende uitslag op het gezicht, armen en benen. Het gaat vaak gepaard met allergieën en astma. Contactdermatitis: Dit type eczeem wordt veroorzaakt door een allergische reactie op iets dat in contact komt met de huid, zoals een chemische stof of een bepaald type stof. Het verschijnt als een rode, jeukende huiduitslag die zich beperkt tot de plaats van contact. Daarom is gezichtsverzorging heel belangrijk.

Waarom schoon blijven belangrijk is

Schoon blijven is om verschillende redenen belangrijk: Het helpt de verspreiding van ziekten te voorkomen: Een goede hygiëne, zoals regelmatig je handen wassen en je mond en neus bedekken als je hoest of niest, kan de verspreiding van ziekten helpen voorkomen. Het helpt een gezonde huid te behouden: Een goede hygiëne, zoals regelmatig douchen en zeep en water gebruiken om je huid te reinigen, kan helpen om vuil, olie en onzuiverheden te verwijderen die je poriën kunnen verstoppen en huidproblemen zoals acne kunnen veroorzaken. Het helpt slechte geuren te voorkomen: Schoon blijven kan helpen om slechte geuren te voorkomen die kunnen worden veroorzaakt door zweet, bacteriën en andere stoffen die zich ophopen op je huid en kleding.