fysiozandt

Bestrijd de bron en niet de symptomen

Wanneer men pijn of andere klachten heeft aan de gewrichten hoeft het gewricht niet de boosdoener te zijn. Door alleen het bestrijden van de symptomen kom je niet van de klacht af, de bron zal behandeld moeten worden. Fysiotherapie Veenendaal heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van de bron, om op deze manier ervoor te zorgen dat je zonder klachten of pijn weer kunt bewegen. Samen met de patiënt bekijken we hoe we tot het beste resultaat kunnen komen tijdens een behandeling. Is de bron aangepakt dan zijn in heel veel gevallen de andere klachten ook niet meer aanwezig.

Fysiotherapie Veenendaal

Door je aan te passen aan de pijn bij het bewegen kan het voorkomen dat je op andere plaatsen ook pijn krijgt. Door het verkeerd bewegen, of de verkeerde houding aan te nemen kunnen meerdere andere gewrichten pijnlijk worden. Tijdens de behandeling bij Fysiotherapeut Veenendaal wordt de houding behandeld. Door een goede houding worden de spieren en gewrichten op de juiste manier belast, zodat je geen klachten of pijn ervaart tijdens het bewegen ervan. Beweeg weer vrij zonder te moeten beperken, belast je gewrichten weer tijdens sporten of andere acties.

Hoe werkt een complete behandeling?

Fysiotherapie

Tijdens een behandeling wordt er informatie gegeven hoe je het beste met de klachten om kunt gaan. Het doel van de informatie om zoveel mogelijk te bewegen zonder last te hebben van een beperking, ook moeten de andere gewrichten geen hinder ondervinden van de behandeling. De behandeling bestaat uit een diepe massage, het mobiliseren van de gewrichten en het doen van oefeningen om je lichaam weer in de goede houding te leren bewegen. De oefeningen zorgen ervoor dat de gewrichten weer herstelt worden zoals ze horen te bewegen in de oorspronkelijke vorm. Is de behandeling klaar dan is het de bedoeling dat je weer beweegt zoals voorheen zonder klachten en pijn.