Behandelbank

Behandeltafel voor in je eigen praktijk aanschaffen

Als behandelaar mag een behandeltafel niet binnen je praktijk ontbreken. Dergelijke tafels komen goed van pas bij het behandelen van klachten aan spieren en gewrichten, bij het uitvoeren van lichamelijke onderzoeken aan cliënten, enzovoorts. Houd er rekening mee dat een behandeltafel in verschillende vormen kan worden aangeboden. Denk aan het verschil tussen een inklapbare behandeltafel en een vast model. Deze vaste modellen kunnen daarbij uitgevoerd zijn met een elektrische bediening. Dit maakt het makkelijker om de hoofdsteun omhoog te bewegen tijdens de behandeling. De cliënt hoeft zo niet eerst van de tafel af.

Behandeltafel

 

Verschillende vormen van een behandeltafel

Zoals reeds omschreven werd, worden behandeltafels in verschillende modellen aangeboden. Het is afhankelijk van het werk wat je uitvoert, welk type behandelbank het meest geschikt voor je is. Denk aan het werk van een fysiotherapeut bij een talententeam van de plaatselijk hardloop- of voetbalclub. In dit geval kan het prettig zijn als de behandeltafel inklapbaar is. Zo kun je deze eenvoudig meenemen bij wedstrijden, om de sporters tijdens de wedstrijden van behandelingen te kunnen voorzien.

Mocht je enkel vanuit een praktijk werken, dan is een inklapbaar model niet nodig. Een vast model is in dit geval een slimmere keuze, omdat deze vaak iets steviger zijn en van meer luxe worden voorzien. Denk aan de reeds beschreven elektrische bediening.

Massage

Online een geschikte onderzoekstafel kopen

Voor de aanschaf van een onderzoeks-/behandeltafel hoef je niet meer naar fysieke winkels. Er zijn tal van webwinkels waar deze behandeltafels voor een scherpe prijs worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een webwinkel als Fysiowebwinkel.nl. Hier wordt een groot aanbod aan behandeltafels aangeboden. Naast de behandeltafels vind je hier ook tal van andere hulpmiddelen, die goed van pas kunnen komen in je eigen praktijk. Denk aan massagerollen en -kussens, die je kunt gebruiken tijdens het geven van een massage op de behandeltafel.