Fysio fysio

Zo ziet een behandeltraject eruit bij fysiotherapeuten zoals Fysio Fysio

Fysiotherapie is het proces van het behandelen van spieren, gewrichten en pezen. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen. Dit doen ze onder andere bij Fysio Fysio. Maar hoe ziet zo’n traject van behandeling er eigenlijk uit? Dat leer je hier.

Behandelingen

Bepalen of het nodig is

Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen.

Intake

Tijdens een intake ga je samen met de fysio op zoek naar de klachten. Je gaat proberen te bepalen of dit daadwerkelijk de oorzaak is en hoe je het dan eventueel kunt behandelen. De onderzoeksfase valt vaak samen met de intake en is erg belangrijk. De fysio gaat je misschien proberen te kraken of anders proberen je in een beweging te krijgen waarin de klacht het duidelijkst is. 

Sporten

Aan de slag

Samen met de fysio ga je aan de slag om te zien hoe je de klachten kunt verminderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door mobiliteitsoefeningen te doen. Deze doe je dan vaak een paar keer samen met de fysio en daarna doe je ze thuis zelf zonder begeleiding. Je kunt ook een tape krijgen om de zere plek die je moet gebruiken als je gaat sporten of bewegen. Voor mensen die last hebben van een rug of schouder zijn er harnassen die je helpen rechtop te staan en je houding aan te passen.

Foutieve houding

Het zal je verbazen hoeveel klachten die je tegenkomt als fysio te maken hebben met een verkeerde lichaamshouding. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld een kromme rug sinds de geboorte maar ook met slechte schoenen, een slecht postuur of een ongeluk dat je ooit hebt gehad. Een goed postuur kun je gelukkig aanleren.