Sporten

Wat is de geschiedenis van acupunctuur Nijmegen?

Acupunctuur. Voor de een klinkt het bekend in de oren, terwijl de ander er nog niks over weet. Het is een belangrijk groeiende methode, waarbij veel mensen gebaat zijn. Maar wat houdt acupunctuur Nijmegen nu precies in? En waar komt het vandaan? Hieronder zal je meer te weten komen over acupunctuur Nijmegen. 

Wat houdt acupunctuur Nijmegen in?

Acupunctuur Nijmegen is een behandelwijze waarop je door middel van bijvoorbeeld naalden de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, stimuleert. De naalden worden dan zo neergezet dat ze op de perfecte drukpunten in het lichaam staan. Door middel van het gebruik van acupunctuur heb je meerdere voordelen. Je hebt niet alleen acupunctuur door middel van naalden, maar ook door bijvoorbeeld spijker- of acupressuur matten.  

Waar komt acupunctuur Nijmegen vandaan?

Acupunctuur Nijmegen komt vanuit de Chinese geneeswijze. Hoewel acupunctuur nog niet heel bekend is in Nederland, is het in China niet meer te missen. De behandelingsmethode heeft zich helemaal geïntegreerd in de cultuur. De mensen die deze behandelingen uitvoeren zijn acupuncturisten. Zij kregen vroeger geld, zodat zij de mensen uit hun omgeving gezond kunnen houden. Het had dus zeker een goede werking, als ze mensen door deze methode gezond moeten maken.

Hoe maakten ze vroeger gebruik van acupunctuur?

De behandelmethode van acupunctuur Nijmegen bestaat al erg lang. Het is ontstaan in China, vermoedelijk bestaat dit al meer dan 2500 jaar. Op dit moment hebben we veel materiaal waar we gebruik van kunnen maken. De acupunctuur producten waar we voornamelijk gebruik van maken zijn naalden en spijker- of acupressuur matten, maar vroeger hadden ze deze middelen nog niet. Daar moesten ze erg creatief zijn met de middelen die ze hadden. Vermoedelijk gebruikten ze voor het behandelen van acupunctuur versplinterde botten of stenen.

Is het bewezen dat acupunctuur zin heeft?

Lang geleden werden de acupuncturisten in China dus betaald om mensen te genezen door middel van acupunctuur Nijmegen. Tegenwoordig wordt het in veel meer landen gebruikt en is het een bekendere methode. Toch zijn veel mensen er nog huiverig voor, want werkt het eigenlijk wel en is het ook daadwerkelijk bewezen? Acupunctuur is erkend als officiële geneeswijze door de Wereldgezondheidsorganisatie. Hierbij geven ze wel aan dat het niet bij iedereen aanslaat. Het kan dus zijn dat wanneer jij al een tijdje gebruikmaakt van de spijkermat en niks merkt, deze methode niet voor jou weggelegd is. Toch zijn er veel mensen die er wel baat bij hebben en echt grote verschillen merken. Maar wat zijn nu precies de voordelen die acupunctuur Nijmegen geeft?

Voordelen acupunctuur Nijmegen

Door middel van de druk die acupunctuur uitoefent op het lichaam, stimuleer je de bloedsomloop. Ook duwen de drukpunten op de energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Door middel van deze druk worden blokkades op de energiebanen verholpen. Hierdoor verdwijnen klachten zoals hoofd- of rugpijn. Maar naast dat het de lichamelijke klachten weghaalt, doet het ook zeker iets voor je mentale gezondheid. Door gebruik te maken van Acupunctuur Nijmegen word je namelijk ook erg rustig. Hierdoor verdwijnen vervelende gedachten en kun je erg goed ontspannen. Ook vordert het je slaap. 

Vind een acupuncturist bij jou in de buurt op Acupuncturistenoverzicht.nl