letselschade advocaat leiden

Verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade specialist

Heb je letsel opgelopen door het toedoen van een ander? Dat is natuurlijk heel erg vervelend. Maar wanneer je niet zeker bent of het inderdaad door een ander is en of je ze aansprakelijk kan stellen, is misschien nog wel veel vervelender. Gelukkig kan je hier een letselschade advocaat of een letselschade specialist om hulp voor vragen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee en voor welke moet je gaan?

letselschade advocaat leiden

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat kan jouw bewijsstukken controleren en aangeven of je recht hebt op een vergoeding en/of smartengeld. Daarbij kunnen ze dan ook berekenen hoeveel dit moet zijn. Ze kunnen het bedrag gaan claimen en afdwingen bij de tegenpartij en ze hebben contact met de verzekeraar van de tegenpartij. Een advocaat mag een procedure bij de rechtbank voeren wanneer dit nodig is. 

De opleiding advocaat duurt heel lang en om ook nog eens een letselschade advocaat te zijn, nog wel veel langer. Daarbij zijn ze beëdigd en aangesloten bij de vereniging voor advocaten. Ze moeten zich aan alle regels houden zodat het slachtoffer goed wordt geholpen. Je kan een letselschade advocaat gemakkelijk online vinden door bijvoorbeeld letselschade advocaat Leiden op te zoeken.  

Wat doet een letselschadespecialist

Iedereen mag zich een specialist noemen. Zo kan je jezelf noemen nadat je zelf iets hebt ervaren of denkt dat je er veel vanaf weet. Een letselschadespecialist heeft hier echter alleen niet jaren voor gestudeerd zoals een letselschade advocaat. Ze kunnen je dus wel advies geven en helpen, maar ze kunnen uiteindelijk geen procedure starten of het bedrag gaan claimen en afdwingen. Voordat er gelijk een rechter aan te pas moet komen kan je dus proberen om met je letselschadespecialist en de tegenpartij rond de tafel te gaan zitten en samen tot een compromis te komen. Dit is vaak in beiden gevallen beter.