rollator kopen

Familielid met verminderende mobiliteit? Stel een rollator voor

Heb je een familielid dat steeds meer moeite heeft met zijn of haar evenwicht, en mede daardoor ook met lopen? En is het eigenlijk niet meer verantwoord om deze persoon zelfstandig wandelingen te laten maken? Dan is het, hoe moeilijk het ook kan zijn, waarschijnlijk verstandig om serieus over een rollator na te denken. Natuurlijk kan dit een hele stap zijn, maar vergis je niet: eenmaal eraan gewend biedt een rollator kopen enorme voordelen. Lees verder als je er het fijne van wilt weten. 

Aanpasbare hoogte

De niet te onderschatten voordelen van rollators

Wanneer iemand slecht ter been is, dan mag deze persoon zich gelukkig prijzen met hulpbereide familieleden en vrienden die ondersteuning bieden. Maar iemand die voorheen altijd alles zelf kon, wil natuurlijk ook zo lang mogelijk zichzelf kunnen blijven redden. Hiervoor is een rollator bij uitstek geschikt. Vanwege de ondersteuning die dit apparaat biedt, worden wandelingen opeens weer mogelijk. Om zélf te maken welteverstaan, dus volledig onafhankelijk van anderen. De autonomie van de persoon in kwestie wordt dan dus weer flink vergroot. Ook is het leiden van een sociaal leven weer beter mogelijk. Kortom, de algehele levenskwaliteit gaat er weer fors op vooruit! En dat terwijl ook de gezondheid er wel bij vaart, want met een rollator loop en beweeg je weer veel meer.

Mobiliteit

Rollator gebruiken? Let op de volgende aspecten

Als je een rollator gebruikt, zijn er een paar belangrijke dingen om rekening mee te houden. Zo is het erg belangrijk dat als je even pauzeert, vooral als je tijdens de pauze even op het zitje van de rollator gaat zitten, dat je de parkeerrem hanteert. Essentieel is ook het correct instellen van de handvatten. Blijf verder ook altijd tussen de handvatten in lopen. Houd buiten rekening met eventuele loszittende tegels en andere gevaarlijke elementen.