rollator aanbieding

Belangrijke punten bij de keuze voor een rollator aanbieding

Aan welke eisen moet een rollator voor jou voldoen, voordat je gebruik besluit te maken van een aantrekkelijke rollator aanbieding? Er zijn verschillende soorten rollators, waarbij het verschil onder meer zit in de plek waar je deze het beste kunt gebruiken. Sommige modellen hebben een hele kleine draaicirkel, wat ze perfect maakt voor het gebruik in huis. Hier moet je soms immers door smalle deuropeningen of halletjes kunnen manoeuvreren. Andere modellen zijn juist erg licht. Dit is handig, wanneer je de rollator snel in een bus of de kofferbak van je auto wilt kunnen tillen. Wist je dat veel rollators tegenwoordig niet veel zwaarder dan 5 kilogram zijn? Voorheen lag het gemiddelde gewicht van deze hulpmiddelen rond de 10 kilogram.  

Licht materiaal

Rollator aanbieding voor opvouwbaar model 

Niet alleen het lichte gewicht is belangrijk bij modellen die je mee wilt kunnen nemen in de auto of het OV. Ook de manier waarop de rollator kan worden opgevouwen speelt hierbij een rol. Je hebt de keuze uit een standaard model opvouwbare rollator en een model met een zogenaamde kruisframe. De modellen met een kruisframe zijn vaak het snelst en meest eenvoudig in elkaar te schuiven. Ook voor in huis kan een lichte en opvouwbare rollator handig zijn. Wanneer je deze niet gebruikt, klap je de rollator in en zet je deze tegen de muur.  

Verstelbare hoogte

Andere factoren om rekening mee te houden 

Heb je een beter beeld van de punten waarop je moet letten bij het selecteren van een rollator aanbieding? Er zijn nog een aantal andere zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de afmetingen van een rollator. Een model voor in huis is vaak wat smaller, dan de rollators voor buiten. Daarbij zijn de meeste modellen geschikt voor mensen met een lengte van 1,60 tot 1,85 meter. Mocht je aanzienlijk groter zijn, dan is een standaardmodel doorgaans niet geschikt.