Tijd voor jezelf

Beter in je vel door stress verminderen

Stress verminderen is bevorderlijk voor de gezondheid. Teveel stress heeft gevolgen voor je lijf en je humeur. Bovendien vermindert het je weerstand, slaap je er slechter door en voel je je overal moe en futloos.

Stress verminderen

Stress verminderen voor meer energie

Wil je je weer energiek en fit voelen dan is stress verminderen een goede oplossing. Dat klinkt natuurlijk wel wat makkelijker dan het daadwerkelijk is. Want wat veroorzaakt nu precies die stress? Je werk? Maar wat dan in je werk? De deadlines, problemen met collega’s of juist het gevoel dat je baan net iets te hoog gegrepen is? Allemaal mogelijke oorzaken maar ook allemaal stuk voor stuk anders. Bovendien vereist elk een andere aanpak. Daarom is het goed om heel concreet de oorzaak van jouw stress te achterhalen. Door je bewust te zijn van wat voor jou stressvol is, kun je er namelijk beter op anticiperen. Want misschien functioneer jij prima in een chaotische omgeving met veel deadline en werkzaamheden die door elkaar heen lopen maar voel je de spanning zodra je een meningsverschil met een collega hebt.

Ontspanning

Zorg voor ontspanning

De beste manier om stress te verminderen is om ook te zorgen voor voldoende ontspanning. Doen wat jij leuk vindt. Die tijd moet je zelf vrijmaken. En het jezelf ook gunnen, zonder schuldgevoel. Ook dat is voor veel mensen makkelijker gezegd dan gedaan. Soms dan is ontspanning alleen ook niet voldoende. Als je lange tijd onder druk staat of chronisch stress ervaart dan helpt een dagje sauna niet meer. In dat geval kun je ervoor kiezen om een stressbehandeling te boeken. Tijdens die behandeling ervaar je diepe ontspanning en wordt je energielevel weer aangevuld. Je voelt je direct dus een stuk energieker. Deze behandelingen kun je ook met regelmaat laten doen, zeker als je bijvoorbeeld een leuke maar wel stressvolle baan hebt.