All on 4 als oplossing voor missende tanden en kiezen

Veel mensen schamen zich voor missende tanden en kiezen in hun gebit. All on 4 kan in dit geval de oplossing voor u vormen! Deze methodiek biedt de mogelijkheid om alle tanden en kiezen te vervangen voor een vaste gebitsprothese, die aan deze implantaten bevestigd wordt. Een All on 4 gebitsprothese is niet de enige mogelijkheid die aangeboden wordt! Er worden ook gebitsprotheses ontwikkeld, die op basis van een aantal extra implantaten in uw gebit worden aangebracht. Een specialist op het gebied van gebitsprotheses kan u hier meer over vertellen. Het hangt van uw situatie af, welk type gebitsprothese het meest geschikt is.

Werking van een All on 4 gebitsprothese

Bij een All on 4 gebitsprothese worden er in eerste instantie vier implantaten in het kaakbot geplaatst. Deze implantaten zijn gemaakt van titanium, wat voor een goede hechting zorgt. Dit verkleint de kans dat de implantaten bewegen tijdens het eten van harde etenswaren. Denk aan een appel of een stuk stokbrood. Aan deze implantaten wordt vervolgens een vaste gebitsprothese bevestigd. Dit biedt voordelen ten opzichte van een traditioneel kunstgebit. Een kunstgebit kon vaak losgehaald worden, wat ertoe leidde dat deze bewoog tijdens het eten.

Een kliniek voor het plaatsen van een All on 4 gebitsprothese kan u meer vertellen over de behandeling bij het plaatsen hiervan. Het plaatsen van implantaten is een behoorlijk ingrijpende behandeling, waardoor het belangrijk is om u goed te laten adviseren. Zo komt u niet voor verassingen te staan.