proefpakket voor wasbare luiers

Verschillende soorten luiers

De bekendste soort luier is de wegwerpluier. Je hebt hiervan de gewone variant en de luierbroekjes. De gewone luier heeft een plakstrip, waarmee je de luier losser of vaster kan doen. Luierbroekjes daarentegen zijn niet af te stellen op het lichaam, waardoor het belangrijk is dat een bepaalde maat goed aansluit. Het voornaamste voordeel van de wegwerp luiers, zowel de gewone als de luierbroekjes, is dat je het gelijk na verschonen weggooit in de container of luieremmer wat veel tijd scheelt.

proefpakket voor wasbare luiers

Luierbroekjes

Op het moment dat je gaat beginnen met zindelijkheidstraining zijn luierbroekjes ideaal. Je kan jouw kind aanleren dat ze de luier naar beneden doen als ze op het potje gaan zitten en weer omhoog doen als ze er vanaf komen. Toch worden luierbroekjes vaak al eerder gebruikt. Zo kunnen ze fijn zijn als jouw kind niet meer op een aankleedkussen wilt liggen tijdens het verschonen. Je kan ze gemakkelijk aan en uit doen terwijl jouw kind rechtop staat.

Toch hebben de luierbroekjes ook enkele nadelen. Het staand verschonen kan een stuk lastiger zijn als er ontlasting in de luier zit. Zeker als de ontlasting wat dunner is kan het een groot zooitje worden. Zoals eerder genoemd kan je een luierbroekje niet afstellen op het lichaampje van jouw kind. Als een bepaalde maat net iets te klein is, sluit het niet goed aan en is er kans op lekken.

Wasbare luiers

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gekozen voor wasbare luiers, aangezien dit een duurzame variant is. Ze gaan lang mee en als je er zuinig op bent kan je het gebruiken voor meerdere kinderen. Het moeten wassen van de luiers is het grootste nadeel, aangezien dit best wat tijd kan kosten. Gebruik je nog wegwerp luiers en wil je de wasbare luiers een keer uitproberen? Bestel dan een proefpakket voor wasbare luiers en kijk of dit wat voor jou is. Daarnaast kan het handig zijn om een proefpakket voor wasbare luiers aan te schaffen om te kunnen kijken welke maat geschikt is. Je wilt natuurlijk niet dat de luier gaat lekken omdat de pasvorm niet goed is.