Thuis fit de feestdagen doorkomen

De decembermaand staat bijna voor de deur en dat betekent dat de dagen weer volzitten met Sinterklaasfeestjes, kerstborrels en natuurlijk lange diners. Allemaal hartstikke lekker natuurlijk, maar niet erg goed voor de lijn al die hapjes en drankjes. Bovendien is december naast alle gezelligheid ook nog eens een drukke maand, want je moet namelijk cadeautjes kopen, diners voorbereiden en daarnaast ook gewoon werken en andere zaken doen. Sporten kan er dan wel eens bij inschieten. Maar dat maakt niet uit: thuis kan je net zo goed aan de slag! Zo kan je bijvoorbeeld een roeitrainer voor thuis plaatsen, maar kan je ook doordeweeks de ongezonde snacks laten liggen. Check al onze tips hieronder!

Gezond eten

December associeer je natuurlijk met pepernoten, chocoladeletters, marsepein, warme chocolademelk en overheerlijke kerstdiners. Echter, het is niet allemaal even gezond. Probeer de ongezonde dingen doordeweeks te laten staan en jezelf wel te trakteren op wat lekkers tijdens een borrel. Als je er een balans tussen kunt vinden, kan het geen kwaad. Om gezonder te gaan eten, is het ten eerste belangrijk dat je ongezond eten niet in huis haalt, maar juist groente en fruit of snacks met weinig toegevoegde suikers. Maak eens een lekker goed gevulde salade in plaats van een broodje of schep extra groente op in plaats van een toetje achteraf. Een kleine aanpassing maakt al een groot verschil!

Sporten

Sporten bepaalt voor een groot gedeelte hoe fit je je voelt en hoe lekker je in je vel zit. Je krijgt er energie van en je zit ook resultaat na verloop van tijd. Het is handig om voor jezelf doelen te stellen of een stok achter de deur te hebben. Bepaal bijvoorbeeld dat je minimaal drie dagen per week een uurtje intensief gaat sporten. Koop wat fitness-spullen, bijvoorbeeld dumbbells of een hometrainer, en ga aan de slag. Als je deze spullen aanschaft, moet je wel sporten. Anders is het namelijk zonde van de aankoop. Zo kom jij alsnog fit de feestdagen door en voel je je in het nieuwe jaar helemaal fijn. Goede fitnessapparatuur vind je op www.tunturi.com!