Ondersteun je voet en loop voortaan zonder pijn

Ben je de (kleine) pijntjes aan je voet inmiddels helemaal zat en belemmert het je dagelijkse bezigheden? Misschien weet je niet waar het aan ligt en denk je dat het wel over zal gaan. Voorkom dat de blessure erger wordt en laat je voet ondersteunen met behulp van zooltjes. Je kunt ook je voet laten behandelen tegen de pijn. De zooltjes zijn er in verschillende vormen die bedoeld zijn voor verschillende blessures.

Steunzolen voor voetklachten

Er worden door pedagogen schattingen gemaakt dat 3 van de 4 mensen ooit last zullen krijgen van voetklachten. Dat is niet zo gek aangezien de voeten flink wat te verduren krijgen tijdens het leven van de mens. Om voetklachten te verminderen en de last ervan weg te nemen kun inlegzolen in je schoen plaatsen. Deze zolen voorkomen pijn en zorgen ervoor dat het natuurlijke patroon in je voet hersteld wordt om zo op de lange termijn erg klachten te voorkomen.

Steunzolen voor hielspoor

Je vraagt je misschien af wat hielspoor is. Een hielspoor is een soort verkalking dat het hielbot aantast. Wanneer deze verkalking optreedt kan dit uiteindelijk pijn aan de hiel veroorzaken. Het is belangrijk bij hielpijn gelijk op te treden aangezien de verkalking er al een tijdje zit. Door het plaatsen van hielspoor zooltjes kun je de pijn aan je hiel verminderen. Deze zooltjes dienen als ondersteuning voor je hiel.

Oorzaken van voetklachten

Om bovenstaande blessures te voorkomen is het belangrijk om te weten wat de oorzaken van de meeste voetblessures zijn. Wanneer je een staand beroep uitoefent is de kans op voetklachten groter omdat dit overbelasting veroorzaakt. Het veelvuldig dragen van hakken en overgewicht zijn oorzaken zijn ook veel voorkomende oorzaken van voetklachten. Mensen die veel sporten zoals hardlopen of voetballen zullen ook sneller te maken krijgen met voetklachten.