Last van hielspoor? Wat kunt u hiertegen doen?

Terwijl sommige mensen hielspoor hebben en er niet eens vanaf weten, kunnen anderen aanzienlijke pijn ervaren die elke stap moeilijker kan maken dan de vorige. Hieronder daarom zeven behandelingen en remedies die u kunnen helpen uw hielspoor klachten te verminderen.

Koud kompres

Kou kan helpen om ontstekingen te verlichten. Een optie is daarom om een koud icepack op de hiel aan te brengen. U kunt ook een koud drukverband aan uw voet aanbrengen om de icepack op zijn plaats te houden. Deze worden bij veel drogisterijen verkocht. Het verband wordt in de vriezer bewaard en vervolgens om de voet en enkel gewikkeld. 

Rekken

Het rekken van de kuit en de omliggende spieren kunnen helpen om de belasting en druk op het hielspoor te verminderen. Enkele oefeningen zijn:

  • Ga zitten met het ene been over het andere gekruist.
  • Reik naar de voet, pak de tenen vast en trek ze naar de borst. Houd deze positie 30 seconden vast en laat dan de voet los.
  • Herhaal het 5 keer op deze voet, kruis dan de benen in de andere richting en rek de andere voet.
  • Ga voor een muur staan ​​op armlengte afstand.
  • Zet de ene voet iets voor de andere en leun naar voren, plaats de handen op de muur tot de schouderhoogte.
  • Buig de knieën en duw de heupen iets naar voren om de rek in de kuiten te voelen.
  • Houd deze positie 10 seconden per keer vast en strek dan de benen. Herhaal dit 10 keer en verander dan de voetpositie zodat de andere voet voor is.

Corticosteroïde-injecties

Corticosteroïde-injecties genezen uw hielspoor niet, maar ze kunnen helpen bij een deel van de pijn die de hielspoor veroorzaakt. Om de injectie uit te voeren, zal uw arts gewoonlijk een verdovend middel aanbrengen om ongemak op de injectieplaats te verminderen. Hoewel de injectieplaats kan variëren, injecteren de meeste artsen het medicijn op het binnenste of middelste gedeelte van de hiel in plaats van helemaal onderaan.

Hoewel injecties met corticosteroïden veel mensen met sporen van botten kunnen helpen, is er een limiet aan hoe vaak of hoeveel u deze kunt krijgen. Dit komt doordat injecties met steroïden de kans op een peesruptuur kunnen vergroten.

Wilt u meer weten over wat u zou kunnen doen ter verlichting van uw hielspoor? Ga dan voor meer informatie naar de website van www.skystep.nl.