Calci-Chew D3

Calci-chew D3 als medicijn wordt gebruikt om de botten sterk te maken of sterk te houden. Wanneer er een calcium- of vitamine tekort bij ouderen wordt geconstateerd, dan kan dit leiden tot botklachten. Door dit middel voor te schrijven is het goed mogelijk om de klachten dan te voorkomen. Wel is het dan zo dat ook andere stappen tegen de opkomende klachten genomen moeten worden. Het gebruik van dit middel geldt dan als belangrijke aanvulling.Wanneer niet gebruiken?
Er zijn een aantal situaties waarin het niet aan te raden is om calci-chew D3 te gebruiken. Het is bijvoorbeeld zo dat bij allergieën voor calcium, vitamine D of één van de hulpstoffen in dit medicijn het niet mogelijk is om van de werking te profiteren. Ook bij problemen met de nieren of nierstenen kan dit medicijn niet worden gebruikt. Daarnaast is het zo dat er bij grote concentraties calcium of vitamine D in het bloed geen medicijn gebruikt moet worden waarmee deze niveaus nog verder worden opgevoerd. Het is ook slim om op te passen in het geval van sarcoïdose.

Hoe is calci-chew D3 te gebruiken
Het voordeel van calci-chew D3 is dat het heel simpel te gebruiken is. Het betreft namelijk kauwtabletten. Dat betekent dat er bij de inname gewoon op gekauwd of gezogen kan worden. Het gebruik van 1 tablet per dag is voldoende. Wel is het zo dat het niet gebruikt mag worden door kinderen onder de 18 jaar. Ook is het belangrijk om niet te overdoseren. Dat betekent dat niet meer dan 1 tablet per dag genomen mag worden. Let op dat het gebruik voor de lange duur kan zijn. Dat betekent dat het jaren kan duren. Laat een arts dan wel regelmatig onderzoek doen. Let op met het medicijn Cerazette bij het gebruik van Calchi-chew.

Actieve bestanddelen
Calciumcarbonaat is de ene werkzame stof, cholecalciferol is de andere. De tweede stof is de vitamine D. Doordat deze stoffen aan het lichaam worden toegevoegd is een directe werking op de botten te merken. Deze worden sterker waardoor de kans op breken een flink stuk minder wordt. Dit geeft meer zekerheid en rust, naast het voorkomen van breuken.